5 comments on “27 de lucruri despre vikingi

  1. Foarte fain articolul. Am inceput saptamana trecuta sa vad serialul Vikings 🙂
    De asemenea, British Museum a lansat un documentar despre viata lor (adaptat si pentru copii). Va fi difuzat in Grand Cinema din Baneasa in iunie: http://bit.ly/VikingsBM

  2. “Cântecele” lor erau atât de “improprii” gustului muzical european încât un călugăr aflat în vizită la un Yarls şi-a astupat urechile. “Semănau cu urlrtele lupilor, cu scheunatul haitei când mănâncă”

  3. Preluare de pe Wikipedia, care cam infirma punctul 11: “Ahmad ibn Fadlan, diplomat arab, a scris în jurnalul Risala, mărturii legate de modul de viață al scandinavilor.Le-a descris înfățișarea, aceștia fiind Înalți ca niște palmieri, blonzi, cu piele roșcată (…) toți sunt tatuați de la vârfurile degetelor până la gât cu figuri misterioase de culoare neagră sau verde. , vestimentația: păreau să nici nu simtă frigul puternic de afară, pentru ca nu purtau nici tunici, nici caftane, ci doar un vesmânt care le acoperea o parte a corpului, lăsându-le o mana libera, precum și armamentul: Fiecare bărbat poartă la brâu un topor, o sabie și un cuțit lung, de care nu se desparte niciodată. Săbiile sunt uriașe și gravate asemenea săbiilor france.; dar scria și despre igiena acestora: Deși nordicii sunt gazde desăvârșite, sunt cele mai murdare creaturi ale Domnului. Nu au nici o rușine în a urina în văzul tuturor și par a nu se spăla niciodată. Nu se îmbăiază după ce au relății intime cu femeile lor și nici măcar nu își spală mâinile după ce mănâncă. Sunt ca niște măgari sălbatici. Pentru a se spală, recurg la cea mai murdară și mai obscenă modalitate posibilă. O sclavă aduce un bazin uriaș cu apă pe care îl oferă mai întâi stăpânului ei. Acesta își spală mâinile, fața și părul, după care își curăță gâtul și nările în aceeași apă. Apoi sclava oferă vasul următorului bărbat care face aceleași lucruri. Toți nordicii repetă aceleași gesturi, în același bazin.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s